Home Landelijke radio De Telegraaf neemt Sky Radio over

De Telegraaf neemt Sky Radio over

Telegraaf Media Groep (TMG) neemt samen met investeringsmaatschappij ING Corporate Investments Participaties Sky Radio over van het Amerikaanse mediaconcern News Corporation. De koopsom bedraagt 190 miljoen euro. Dat heeft het uitgeversconcern zojuist bekendgemaakt. Begin december werd al duidelijk dat TMG het hoogste bod had gedaan.

De groep Sky Radio exploiteert in Nederland de radiozenders Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM. In Duitsland is het bedrijf eigenaar van Sky Radio Hessen. TMG heeft al laten weten niks te veranderen aan de radiozender.

TMG had in september al laten weten interesse te hebben, maar het probleem was dat het bedrijf volgens de mediawetgeving niet meer dan een derde mag bezitten van radio- en televisiebedrijven. Het bedrijf heeft dat probleem omzeild door de handen ineen te slaan met een financiële investeerder en een minderheidsbelang te nemen in het consortium. TMG mag het belang van ING in Sky Radio overnemen, als zijn marktaandeel in de Nederlandse dagbladen onder 25 procent daalt.

Sky Radio past goed bij de ambitie van het uitgeversconcern, dat naast de gedrukte media ook radio en televisie wil maken.

Vorig artikelNOS moet 2,5 miljoen bezuinigen
Volgend artikelBart Chabot wordt filmrecensent bij ochtendshow Kicken