Home Landelijke radio Bart Chabot wordt filmrecensent bij ochtendshow Kicken

Bart Chabot wordt filmrecensent bij ochtendshow Kicken

Bart Chabot is vanaf vrijdag te horen in programma ‘Kicken Wordt Wakker!’ op Radio Veronica. Hij zal iedere week om 8:15 uur bij Patrick Kicken een nieuwe bioscoopfilm bespreken. Chabot is naast dichter, theatermaker en schrijver, ook een grote filmfanaat.

Bart Chabot: “Ik ben geen echte criticus. Maar wat ik zelf leuk en de moeite waard vind wil ik graag aan de luisteraars vertellen. Ik heb een brede smaak: van ‘Eyes Wide Shut’ van Stanley Kubrick, Nicolas Roeg met films als ‘The Man Who Felt To Earth’ (David Bowie), tot de ‘Sound of Music’ met de kinderen Von Trapp. Ik houd niet van Oezbekistaanse films uit 1973 die traag op gang komen, ik zit dan vanaf het begin op de autoachtervolging te wachten! Maar ik heb geen enkele moeite met blockbusters als ‘Revenge of the Sith’ van Starwars. Dit soort grote films in de rock ’n roll traditie vind ik erg goed! Films die ik de komende tijd bij Patrick Kicken graag wil behandelen zijn onder andere: ‘Walk the line’, de film over Johnny Cash, een fantastische film of de komedie ‘Fun With Dick And Jane’. Maar ook de nieuwe verfilming van een boek van Ronald Giphard: ‘Ik omhels je met duizend armen’.”