Home RadioFreak Awards De RadioFreak Awards komen terug

De RadioFreak Awards komen terug

RadioFreak Awards 2016

RadioFreak zet komend jaar weer radiomakers en medewerkers van radiostations achter de schermen in het zonnetje. Niet de bekende dj’s of presentatoren, maar verslaggevers, nieuwslezers en radiomakers in de nacht maken kans om in de prijzen te vallen bij de RadioFreak Awards.

De laatste awards werden in 2016 uitgereikt. Amber Brantsen werd toen door de bezoekers van RadioFreak.nl tot beste nieuwslezer gekozen. Nachtzuster was het beste nachtprogramma en Gio Lippens was de beste verslaggever in het radioseizoen 2015/2016. Radio 538 had de beste vormgeving en marketing en NPO 3FM won de visualradio-award.

Twee jaar

De prijzen zijn twee jaar niet uitgereikt omdat RadioFreak in een juridische procedure zat. De kosten daarvoor vielen uiteindelijk fors lager uit.

Over het lopende radioseizoen 2018/2019 worden opnieuw prijzen uitgereikt. De programmaleiders/zendermanagers van de landelijke radiostations in Nederland nomineren per categorie één persoon of radiostation. Met als voorwaarde dat dit geen mensen van de eigen radiozender mogen zijn. Bezoekers van RadioFreak.nl kunnen daarna de winnaar kiezen.

RadioFreak.nl is al jaren dé nieuwssite over alles wat met radio te maken heeft. Met de RadioFreak Awards wil de redactie laten zien dat er meer is dan alleen de bekende radiogezichten.

Zodra de stemperiode van start gaat, lees je dat uiteraard op deze site.