Home Landelijke radio RadioFreak betaalt fors minder voor uitgelekte foto’s van Giel Beelen

RadioFreak betaalt fors minder voor uitgelekte foto’s van Giel Beelen

Giel Beelen

RadioFreak heeft voor de rechtbank in Amsterdam met succes betoogd dat een vergoeding van 9000 euro voor het gebruik van drie foto’s te veel is. Fotograaf William Rutten eiste de hoge vergoeding omdat RadioFreak de drie foto’s vorig jaar augustus gebruikte in een bericht over Giel Beelen. Uiteindelijk wees de rechter een bedrag van 1500 euro toe.

In een YouTube-uitzending van Giel was zijn eigen mailbox te zien met een link naar de foto’s. Dat bleken de foto’s van Rutten te zijn, die in opdracht van Talpa Radio zijn gemaakt. Uit de foto’s was op te maken dat Giel de overstap naar Radio Veronica zou maken. Voor RadioFreak reden ze te gebruiken in het kader van nieuwsgaring. William Rutten reageerde furieus en eiste dat de foto’s offline werden gehaald.

Zodra dat bericht de redactie bereikte, werden de foto’s ook offline gehaald. De fotograaf zocht toch uitgebreid de media op en gaf op Twitter aan dat RadioFreak ‘heel erg veel geld’ zou moeten betalen. RadioFreak besloot de zaak niet groter te maken dan het was en verdere stappen af te wachten.

Rutten op Twitter

Er volgde uiteindelijk een rekening. RadioFreak besloot de zaak netjes te willen afhandelen en te schikken voor een bedrag gebaseerd op eerdere schikkingen in vergelijkbare zaken. Voor de fotograaf was dit niet voldoende en voor de rechter eiste hij vandaag 9000 euro.

De rechter vindt het bedrag ook veel te hoog en heeft een bedrag van 1500 euro opgelegd. Zijn advocaatkosten moet de fotograaf zo goed als geheel zelf betalen.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.