Home Landelijke radio ‘De publieke omroep verandert niet snel genoeg’

‘De publieke omroep verandert niet snel genoeg’

‘De publieke ormoep verandert niet snel genoeg’. Dat zegt Gerrit Jan Wolffensperger, scheidend voorzitter van de raad van bestuur van de Publieke Omroep. Hij vindt dat de publieke omroep niet snel genoeg verandert. Hierdoor dreigt ze de boot te missen, zei hij in een interview met de Volkskrant van zaterdag.

Dat de publieke omroep zich niet snel genoeg aanpast, heeft volgens hem alles te maken met het systeem. De omroepen hebben tot taak hun eigen identiteit uit te stralen en groot genoeg te blijven, terwijl aan de andere kant de raad van bestuur er voor moet zorgen dat ze als eenheid optreden en samenwerken.

Wolffensperger waarschuwt dat als de publieke omroep zich niet aanpast aan de wensen die kijkers en luisteraars stellen de publieke omroep de boot zal missen. Hij stelt dat de omroep zich moet bekommeren om het feit dat voornamelijk 55-plussers het publiek is wat de omroep bediend. Hij stelt: “we komen onze beloften niet eens na.”

Wolffensperger zegt in het vraaggesprek dat hij toch vindt dat de typisch Nederlandse omroepstructuur behouden moet blijven. “Mits de omroepen geen loopgraven graven, maar tunnels naar de toekomst” Hij verwacht overigens dat de Mediawet in 2005 opnieuw zal worden gewijzigd. De opvolger van Wolffensperger wordt Harm Bruins Slot. Hij is nu nog secretaris-generaal op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Vorig artikelNederpopgeschiedenis bij Curry & KidV
Volgend artikelMedewerkers Wereldomroep willen duidelijkheid over toekomst