Home Regionale radio CvdM verbiedt uitzending Fresh FM in regio Haaglanden

CvdM verbiedt uitzending Fresh FM in regio Haaglanden

Fresh FM raakt raakt mogelijk na 30 juli haar frequentie in de regio Haaglanden kwijt. Het Commisariaat voor de Media geeft de Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid-Holland geen toestemming voor verlening van doorgifte van de uitzendingen van Fresh FM. Het verbod is een gevolg van het feit dat Fresh FM weigert de zogenaamde toezichtkosten aan het CvdM te betalen.

“De discussie gaat erom dat Fresh FM van mening is dat de kosten die gemoeid zijn met het toezicht voor de commerciële omroep in strijd zijn met de Europese regelgeving van verboden staatssteun. De kosten die het Commissariaat in rekening brengt voor het toezicht staan niet in verhouding tot de door het Commissariaat gemaakte kosten aan toezicht. Voor de publieke omroep worden in het geheel geen kosten doorberekend, uitsluiten voor commerciële omroepen. En dit is in strijd met de Europese regelgeving voor indirecte subsidiëring en verboden staatssteun. Verder legt het Commissariaat geen enkele financiële verantwoording af wat zij nu met deze gelden doet, welk gedeelte van haar budget voor toezicht op de publieke omroep wordt gebruikt en welk gedeelte voor commerciële omroep,” zo laat Fresh FM in een reactie aan RadioFreak weten.

Volgende week vindt er een hoorzitting bij het CvdM plaats. Vooralsnog gaat Fresh FM er gewoon vanuit dat na de hoorzitting de vergunning volgende week wordt verlengd en dat men mag blijven uitzenden op de frequentie 95.6 FM in de regio Haaglanden.