Home Landelijke radio Nieuwe weekendprogrammering Radio 2 vanaf september

Nieuwe weekendprogrammering Radio 2 vanaf september

Radio 2 heeft haar nieuwe weekendprogrammering bekend gemaakt. Vanaf 4 september zullen in het weekend ’s avonds een aantal nieuwe programma’s te horen zijn op de publieke radiozenders. De weekprogrammering en de weekendprogrammering overdag blijven onveranderd.

Op vrijdagavond zal na de ‘Gouden Greep’ voortaan om 20:00 uur ‘Het Platenpaleis’ te horen zijn. In dit BNN-programma, gepresenteerd door Sander de Heer, komen drie uur lang discoplaten uit de jaren 70, 80 en 90 voorbij. Vervolgens zal Marc Stakenburg ‘Legendarisch Live’ presenteren. Het programma ‘American Connection’, dat voorheen door Ruud Hermans op zaterdag werd gepresenteerd, wordt voortaan op vrijdag om middernacht uitgezonden en duurt nog maar een uur.

Frits Spits opent de zaterdagavond om 18:00 uur met zijn nieuwe programma ‘De strepen van Spits’. Hierbij selecteert de presentator recent uitgekomen albums aan de hand van een strepensysteem. Vervolgens presenteert Ruud Hermans tot elf uur een nieuw drie uur durende programma voor de KRO, dat als werktitel ‘Classic Albums’ heeft. De dag wordt afgesloten met een uur lang ‘Easy Listening’ met Meta de Vries en Harry de Winter’s ‘Wintertijd’ om middernacht.

De zondagavond blijft bijna onveranderd. ‘Andersmans Veren’, gepresenteerd door Kick de Veer opent de avond. Het cabaret-programma ‘Uitgelicht’ met Rinske Wels zal voortaan een uur langer duren en wordt van 20:00 tot 23:00 uur uitgezonden. Hierdoor verdwijnt ‘Zondagskinderen’ Het weekend eindigt met NCRV’s ‘Volgspot’ met Hijlco Span.