Home Landelijke radio Coen Swijnenberg: “Verwijt ‘geldwolven’ raakte me”

Coen Swijnenberg: “Verwijt ‘geldwolven’ raakte me”

Coen Swijnenberg

Dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga vorig jaar geldwolven werden genoemd, nadat ze begin februari bekend maakten over te stappen van 3FM naar Radio 538, vond Swijnenberg moeilijk. Dat vertelt hij in een interview met Panorama.

“Het heeft me zeker wel geraakt. Als we geldwolven waren, waren we namelijk veel eerder weggegaan. Er is ons namelijk eerder veel meer geld geboden voor een baantje. Dat hebben we toen niet gedaan omdat we het gevoel hadden dat we nog niet klaar waren bij 3FM. Het gaat ons echt niet primair om geld.”

Swijnenberg vermoedt dat het verwijt ‘geldwolven’ vooral jaloezie is. “Ach, ik probeer dat maar als een compliment te zien. Kennelijk stellen we dan wat voor. Want als niemand er iets over had gezegd, was het misschien ook niet goed geweest.”

Negen
Over de reden om over te stappen naar Radio 538, zegt Swijnenberg: “Heel simpel: we wilden voorkomen dat we bij 3FM in herhaling zouden vallen. Ik zeg niet dat daar de koek op was. Integendeel, dat was absoluut niet het geval. Maar we wilden voorkomen dat we op den duur geen negen meer zouden scoren, maar hooguit een zeven. Bij 538 hadden we het gevoel dat we daar die negen wel konden blijven halen.”

“De overstap van 3FM naar 538 haalde zelfs het NOS Journaal, dat was wel bizar. Ik had toen echt een gevoel, zo van: wow, wat gebeurt hier allemaal? Begrijp me niet verkeerd: ik zag het als een compliment, absoluut. Maar dat het zo’n impact zou hebben, dat had ik eerlijk gezegd nooit gedacht.”

Het hele interview van Panorama met Coen Swijnenberg is te lezen via Blendle (betaald).

Foto: William Rutten