Home Landelijke radio Coen & Sander laten ‘ander geluid’ horen met eigen stage

Coen & Sander laten ‘ander geluid’ horen met eigen stage

Coen en Sander 538

Voor het derde achtereenvolgende jaar stonden Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zondag met een eigen stage op Freshtival, een festival in Enschede goed voor 40.000 mensen. Op de radio zijn Coen & Sander een onafscheidelijk duo; samen draaien doen ze ook met enige regelmaat. Ze kiezen er echter bewust voor om niet elk weekend op stap te zijn. “We pikken de leuke dingen eruit.”

Wat doen Coen en Sander, en artiesten als Guus Meeuwis en Kenny B op Freshtival, dat van oorsprong een dancefestival is met artiesten als Steve Aoki en Headhunterz? “Wij laten een ander geluid horen. Als je dat gebeuk even zat bent, ga je naar de Coen & Sander-tent. Ik denk dat we om die reden steeds weer geboekt worden, niet in de laatste plaats omdat de tent altijd vol is en het altijd leuk is”, verklaart Swijnenberg.

“Het muzikale programma is ook wel een goede dwarsdoorsnede van ‘De Coen & Sander Show’ op de radio”, vult Lantinga aan, wijzend op artiesten als Ronnie Flex en Lil’Kleine. “Ik durf niet te zeggen dat we álle artiesten op de radio draaien die in onze tent hun opwachting hebben gemaakt, maar er moet altijd wel een Coen & Sander-haakje zijn.”

Een paar keer per jaar draaien de populaire Radio 538-dj’s samen op een feest of festival. “De beperktheid van de keuzes maakt dat het draaien voor mij leuk blijft. Het moet een hobby zijn”, aldus Lantinga. “We pakken de leuke dingen eruit en we hebben de luxe dat dat kan”, vult Swijnenberg aan.

Grote eer
Het hebben van een eigen stage op Freshtival vinden de twee dan ook een ‘ongelooflijk grote eer’. “Want dat betekent dat de organisatie je ziet zitten en denken dat je garant staat voor een feestje”, zegt Lantinga. “Maar”, zegt de dj, “Toch vind ik het oosten verschrikkelijk. Ik pak liever een roestige vork en steek die gráág in m’n ogen”, grapt Lantinga. “Nee joh, het is hartstikke leuk! Freshtival is echt wel een hoogtepunt van de draaiklussen die wij mogen doen. Enschede is mooi en bijzonder.”

“Ik vind het altijd heel leuk om naar het oosten te gaan”, zegt Swijnenberg. “Als je richting het zuiden gaat – nu wil ik het zuiden niet al te veel beledigen – maar in Limburg, daar is het dansen toch wat moeilijker. Daar moet je er iets harder aan trekken om de mensen aan het dansen te krijgen. Hier in het oosten lukt dat altijd heel goed, dus ik ga altijd graag richting Enschede.”

De favoriete artiest van Sander op Freshtival 2016? “Coen Swijnenberg, zonder twijfel!”. En die van Coen? “Sander Lantinga!”.

Foto: William Rutten