Home Landelijke radio Claudia de Breij volgt Dolf Janssen op bij 3FM

Claudia de Breij volgt Dolf Janssen op bij 3FM

Het was eigenlijk al een tijdje duidelijk, maar nu is dan officieel bekend gemaakt dat Claudia de Breij terug keert als dj op 3FM. Zij neemt met ingang van vrijdag 17 oktober de plaats in van Dolf Jansen op vrijdagmiddag. Claudia de Breij is vanaf dan als vanouds met ‘Claudia d’r op’ elke week tussen 12:00 en 14:00 uur te horen.

Van 2003 tot 2007 presenteerde Claudia al ‘Claudia d’r op’ op 3FM, destijds van maandag tot en met donderdag. Vier dagen radio maken bleek toen niet meer te combineren met haar andere werkzaamheden, waardoor ze in april 2007 besloot te stoppen. Rob Stenders nam het stokje over met ‘Stenders Eetvermaak’. Nu keert Claudia terug op de vrijdag.

"Dit is voor mij altijd het droomtijdstip op 3FM geweest", zegt Claudia. "Ik miste radio enorm, maar kon het niet meer combineren. Dit kan gelukkig wel; de vrijdagmiddag is niet voor niets altijd bezet geweest door cabaretiers. Ik vind het een eer om Dolf Jansen op te volgen."

Per 17 oktober valt dus na zo’n 450 uitzendingen in de afgelopen negen jaren het doek voor het VARA 3FM-programma ‘Leuk is anders’, dat Dolf Jansen wekelijks op vrijdagmiddag presenteert. Hij is daar absoluut niet blij mee. "Omdat mijn programma, of ik, negatief scoort op zo goed als alle ‘kernwaarden’ van 3FM (jong, stoer, liefde voor muziek). En dat blijkt dan weer uit een onderzoek onder 3FM-luisteraars. Er moet op ‘mijn plek’ een programma gemaakt gaan worden dat wel positief scoort op die kernwaarden", zo zei presentator Dolf Jansen zelf. Hij blijft wel radioprogramma’s maken op Radio 2.