Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio schendt per ongeluk embargo Prinsjesdag

BNR Nieuwsradio schendt per ongeluk embargo Prinsjesdag

BNR Nieuwsradio heeft vanochtend per ongeluk al enkele artikelen over de begroting gepubliceerd die pas later vanmiddag openbaar mogen worden gemaakt. De internetredactie spreekt van een ‘foutje’ en haalt de artikelen, die ongeveer een halfuur tot drie kwartier online stonden, er weer af. "We zijn wel van plan ons aan het embargo te houden."

Dat embargo loopt om 15:15 uur af, als de miljoenennota is overhandigd. BNR plaatste rond 11:30 uur onder meer stukken over de begroting van de ministeries van Justitie, Landbouw en Economische Zaken.

De publicatie van Prinsjesdagstukken door NRC Handelsblad zaterdag was geen foutje. De krant doet niet mee aan de embargoregeling en zegt de stukken dankzij vrije nieuwsgaring te hebben verkregen. NRC wil de regeling aan de kaak stellen.

BNR heeft vandaag veel aandacht voor Prinsjesdag. Na afloop organiseert de zender in de Mediatoren in Den Haag een debat rondom de begroting om 18:30 uur. Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken), Agnes Jongerius (FNV), Loek Hermans (voorzitter MKB Nederland en Eerste Kamer-lid) en Jaap Koelewijn (econoom) geven hun reactie op de miljoenennota.
Het debat wordt gepresenteerd door politiekverslaggever Hans Verbeek.