Home Landelijke radio Classic FM viert 10-jarig jubileum

Classic FM viert 10-jarig jubileum

De lichtklassieke zender Classic FM bestaat in mei precies 10 jaar in Nederland. Dit 10-jarig jubileum zal niet onopgemerkt voorbij gaan. De komende maanden staan er bij
Classic FM diverse festiviteiten op het programma. Zo zal de programmering op Classic FM van 1 mei tot en met 9 mei een extra feestelijk tintje hebben met onder andere verschillende gastpresentaties van bekende Nederlanders.

Het station begon op 30 april 1994 als dochter van het succesvolle Britse Classic FM met uitzenden in Nederland. De licht klassieke formule sloeg ook hier snel aan. Inmiddels is Classic FM al jarenlang het best beluisterde klassieke station. Met een marktaandeel van 2,5 procent laat het het bijvoorbeeld de publieke klassieke zender Radio 4 achter zich.

Classic FM viert de eerste week van mei het 10-jarig jubileum uiteraard met een aantal speciale programma’s. In deze week presenteren bekende Nederlanders zelf een uur lang hun favoriete klassieke muziek. Tot de gastpresentatoren behoren politici als VVD-fractieleider Van Aartsen en LPF-voorman Mat Herben, maar ook de top-dirigenten Ton Koopman en Jos van Veldhoven, sopraan Miranda van Kralingen (bekend van haar optreden tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima) en jazz-zangeres Denise Jannah. Ook Harry Mens zal een uur lang zijn favoriete klassieke CD’s komen draaien.

Wibi Soerjadi verzorgt een speciaal programma voor Classic FM vanaf zijn landgoed De Wulperhorst. Wibi speelt op zijn vleugel thuis een mix van persoonlijke en publieksfavorieten, waarbij hij er op zijn eigen kenmerkende wijze lustig op los improviseert. Tenslotte vindt er op 20 juni in het Concertgebouw in Amsterdam een speciaal Wensconcert plaats in samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het orkest speelt dan een programma dat is samengesteld op basis van de wensen van de luisteraars van Classic FM. Naast deze speciale activiteiten op de radio brengt Classic FM ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum in samenwerking met platenmaatschappij EMI ook een 3CD-box uit met de titel “10 Jaar Classic FM”.