Home Landelijke radio Classic FM Classic FM gestopt met uitzenden via DAB+

Classic FM gestopt met uitzenden via DAB+

Classic FM van DAB+ af

Classic FM is uit de digitale ether (DAB+) verdwenen. Volgens de commerciële klassieke zender is het luisteraandeel via DAB+ te klein. “Na het bestuderen van de cijfers en lang wikken en wegen heeft de nieuwe eigenaar de conclusie getrokken dat DAB+ een te klein aandeel van onze luisteraars bedient”, meldt Music Director Pieter van Nes tegen Mediamagazine. “Om de continuïteit van de zender te waarborgen is daarom besloten om vooralsnog niet langer te investeren in een DAB+frequentie.”

Via de sociale media van de zender is er geen melding van gemaakt en op de website staat nog steeds dat er via DAB+ uitgezonden is. “We vinden het overigens uiteraard erg jammer en vervelend voor de groep luisteraars die van onze uitzending via DAB+ gebruik maakte en daar mogelijk zelfs apparatuur voor heeft aangeschaft, maar we hopen die luisteraars ook in de toekomst te kunnen blijven begroeten via onze andere kanalen.” De zender blijft te beluisteren via de kabel en internet.

Classic FM huurde ruimte op DAB+ bij Talpa Radio. Andere zenders van Talpa zijn nu in betere kwaliteit te beluisteren. Zo is Radio Veronica nu in 80 kbps te beluisteren, in plaats van 64 kbps.

De klassieke radiozender viel onder de Sky Radio Group, maar is sinds vorig jaar volledig eigendom van de Telegraaf Media Groep.