Home Landelijke radio Veel antwoorden tijdens chatsessie met Florent Luyckx

Veel antwoorden tijdens chatsessie met Florent Luyckx

Tijdens de chatsessie met Florent Luyckx , die website Fok.nl vanavond organiseerde, zijn veel vragen beantwoord. Met ongeveer zeventig mensen in de chatbox was het redelijk druk. Florent wist tijdens de chat onder andere te melden dat de TROS eind dit jaar de uitzendingen vanuit haar eigen studio staakt en ook plaats zal nemen in de nieuwe 3FM-studio. Verder vertelde hij dat 3FM steeds meer samenwerkt met televisiezender MTV en dat we daar later dit jaar nog veel van zullen gaan merken.

Er werden tijdens de chatsessie veel pittige vragen gesteld. “Als je kijkt naar programmering van 3fm is hij overdag als hij hoort te zijn: Drivetime programma’s en programma’s voor op het werk en vervolgens ’s avonds de jongeren. Alleen om 22:00 komt na de “commerciële” Timur plots het alternatieve 3voor12. Vind je zelf niet dat dit botst?”, was één van de vragen. Florent antwoorde hierop: “Ik had vorig jaar liever eerst Timur gehad en dan Giel, maar dat ging helaas niet. Je hebt gelijk als je zegt dat het beter kan.”

Verder werden er scherpe gevraagd over het marktaandeel van 3FM: “In hoeverre was de daling van de luistercijfers geanticipeerd?” Waarop Florent wist te antwoorden: “Daar waren we op voorbereid. Onderzoek vooraf heeft de daling als gevolg van de zero base voorspeld.” Op de vervolgvraag “In hoeverre op de daling gereageerd?” reageerde Florent: “Niet, we concentreren ons op de muziek en de programma’s.”

Over de “problemen” bij de Publieke Omroep werd ook een vraag gesteld: “wat vind je van de stelling dat de organisatiestructuur van het huidige 3fm niet competitief genoeg is?” Ook hierop had Florent een antwoord: “Die structuur is behoorlijk ingewikkeld en maakt ons soms minder slagvaardig. Dat zou beter moeten. De publieke omroep is daarom ook bezig met een reorganisatie. Ik ben er van overtuigd dat we op vele punten verbeteringen zullen realiseren.”

Ook werd er nog even gevraagd naar het kuiken waarop alle chatters de groeten kregen van het kuiken uit het oude 3FM-logo. Slechts één persoonlijke vraag kwam er langs, namelijk: “Wat zit er momenteel in je cd-speler?” Hierop antwoordde Florent: “Prince en Lost Prophets”.