Home Landelijke radio Classic FM Classic FM verandert van naam: classicnl

Classic FM verandert van naam: classicnl

Classic FM verandert van naam. Het station gaat vanaf 1 oktober verder onder classicnl. Naast de naam gaan ook de programmering en het geluid van de zender op de schop. Het radiostation wil met de veranderingen ‘nog meer dan nu een toegangspoort voor klassieke muziek in Nederland zijn’. En anders dan de naam nu doet vermoeden, is Classic FM al jaren niet meer via de FM te beluisteren.

Naast de naamsveranderingen gaat classicnl ook een aantal samenwerkingen aan met Nederlandse podia, musici, ensembles en orkesten. Het radiostation wil de luisteraar ‘laten horen wat er zich op de Nederlandse podia aan wereldkwaliteit afspeelt’.

Programmering

“Met de start van classicnl wordt het station nog meer dan nu een rustpunt in de hectiek van de dag”, zegt Pieter Hunfeld, de nieuwe zendermanager van classicnl. “Klassieke muziek kan een belangrijke rol spelen bij je dagelijkse bezigheden. Het kan je helpen om jezelf af te sluiten en te concentreren op wat je op dat moment wil doen”.

In de avond wil de zender de focus van de programmering leggen op de kracht van klassieke muziek om bij te ontspannen. Zo is vanaf volgende maand dagelijks tussen 22:00 en 23:00 ‘Mind Radio’ te horen.

Classic FM was jarenlang eigendom van de Telegraaf Media Group (TMG). Het bedrijf verkocht het radiostation in november 2017 aan de eigenaar van platenlabel Challenge Records. Sinds kort is Classic FM weer te horen op DAB+.

Foto: classicnl