Home Landelijke radio Classic FM Classic FM verkocht aan platenlabel

Classic FM verkocht aan platenlabel

Classic FM

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft Classic FM per 1 november verkocht aan de eigenaar van platenlabel Challenge Records. Dat platenlabel is gespecialiseerd in klassieke muziek en jazz. De muziekuitgeverij werd opgericht in 1994 en is gevestigd in Amersfoort. Dit heeft een woordvoerder van TMG aan Mediamagazine.nl bevestigd. Een verkoopbedrag is niet bekend gemaakt. Gisteren ging Classic FM uit de digitale ether omdat de nieuwe eigenaar vindt dat DAB+ een te klein aandeel van de luisteraars bedient.

TMG was de enige eigenaar van Classic FM na de verkoop van Sky Radio en Radio Veronica aan Talpa Radio. Volgens het bedrijf is Classic FM lastig te exploiteren en valt het niet onder de kernactiviteiten.

Volgens TMG bood de nieuwe eigenaar de beste kans op een ‘gezonde continuering van de activiteiten’ en wordt ‘het voortbestaan van Classic FM veiliggesteld’, zowel voor ‘werkgelegenheid’ als voor de luisteraars.

Volgens directeur Anne de Jong van Challenge Records werd Classic FM het laatste jaar een weeskindje onder TMG. De zender heeft nu 210.000 luisteraars via internet. De nieuwe eigenaar wil kijken of er meer verbinding met de luisteraar gezocht kan worden, onder andere via concerten en artiesten.

Classic FM kan voorlopig nog in de kantoren van TMG blijven, maar zal binnen enkele maanden verhuizen naar Utrecht waar ook Concertzender is gevestigd. De nieuwe eigenaar wil meer samenwerken met die zender. Of Classic FM technisch nog met Talpa Radio blijft samenwerken, zoals nu, wordt nog onderzocht.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.