Home Landelijke radio Clairy Polak nieuwe presentator NOS Met het Oog op Morgen

Clairy Polak nieuwe presentator NOS Met het Oog op Morgen


Clairy Polak maakt vanaf 1 september deel uit van het vaste team van presentatoren van NOS Met het Oog op Morgen. Polak zal iedere woensdagavond de presentatie van het programma op Radio 1 voor haar rekening nemen. Zij combineert dit met haar werkzaamheden als interviewer op locatie bij het nieuwe NOS/NPS-programma Nieuwsuur. Zij volgt Henk van Hoorn op die 30 juni afscheid neemt.

Polak, die eerder al optrad als gast-presentator van ‘Het Oog’, is blij met haar nieuwe functie: “Radio is mijn oude liefde en ik vind het daarom ontzettend leuk om weer een radioprogramma te gaan presenteren. Sinds de start van het programma ben ik zelf luisteraar van Met Het Oog op Morgen en ik vind het daarom een grote eer dat ik nu zelf deel mag gaan uitmaken van dit instituut.”

Clairy Polak presenteerde tussen 1995 en 2002 al het NOS Radio 1 Journaal. In 2002 stapte zij over naar de VARA waar ze de radioprogramma’ s De Ochtenden en Ophef en Vertier presenteerde. In 2003 maakte zij haar debuut op de televisie als presentator van actualiteitenprogramma NOVA, dat zij op dit moment nog steeds presenteert. Sinds 2006 presenteert zij daarnaast Buitenhof.

De andere presentatoren van het programma zijn: Joris Luyendijk (maandag), Mieke van der Weij (dinsdag), Henk van Hoorn (woensdag), Max van Weezel (donderdag) en Tijs van den Brink. In het weekend zijn Stephan Sanders (zaterdag) en John Jansen van Galen (zondag) de gastheren.