Home Landelijke radio Winst Radio 538 en Radio 10 Gold zakt flink

Winst Radio 538 en Radio 10 Gold zakt flink


De omzet van RTL Nederland is vorig jaar met bijna vijftien procent gedaald tot 371 miljoen euro. De winst van het bedrijf, waar ook Radio 538 en Radio 10 Gold toe behoren, nam echter toe met met 2,9 procent tot 72 miljoen euro. Dat komt vooral door bezuinigingen.

Bij de radiozenders zakte de winst flink van 29 miljoen euro in 2008 naar 19 miljoen in 2009. In 2008 zorgde de radio nog voor bijna de helft van de winst van RTL Nederland. In 2009 is dat net iets meer dan een derde. De omzet daalde vorig jaar van 64 naar 53 miljoen euro.

Er zijn flink wat mensen ontslagen bij RTL Nederland en de lonen stegen minimaal. Daardoor bleef de winst op pijl. “De goede operationele performance gecombineerd met het proactief verlagen van de kosten, hebben met name in de laatste zes maanden van 2009 geleid tot een stevig herstel van het bedrijfsresultaat in het televisiesegment. We hebben meer met minder gedaan en niet afgewacht tot het economische tij zou keren”, aldus Bert Habets, CEO van RTL Nederland.

“De strategie van enerzijds kostenbeheersing en anderzijds investeren in nieuwe producten in combinatie met nieuwe markten betreden, is ook het uitgangspunt voor 2010”, voegt hij eraan toe. “De aankoop van Radio 10 Gold en de start van het online voordeelplatform VanVoordeel.nl zijn daar de eerste bewijzen van.”