Cielke Sijben en Thijs Maalderink moesten eind 2020 plotseling stoppen als sidekicks van Ruud de Wild. In de podcast ‘Discomfort Zone’ blikt Cielke terug op die periode. Ze wist dat Ruud het middagprogramma op NPO Radio 2 wilde veranderen, maar volgens Cielke wilde Ruud haar juist binnenboord houden.

Vier jaar lang was Cielke de vaste sidekick van Ruud de Wild op Radio 2. De laatste periode was het programma iets minder spannend, vertelt ze in de podcast. “Je merkt dat je in de herhaling valt. Ergens gaat het goed, maar we doen het ook een beetje op de automatische piloot. Het was niet meer zo spannend en prikkelend.”

Ruud wilde het programma op de schop gooien. “Het moest de De Wereld Draait Door van de radio worden. Ik heb nog aan Ruud gevraagd: ‘Leuk, we gaan dingen veranderen, zie je mij daar nog bij?’. Ja, daar wilde hij me nog bij hebben.”

Contract niet verlengd

Het liep anders toen Cielke op voortgangsgesprek moest komen bij haar werkgever, KRO-NCRV. “Ik zou een vast contract moeten krijgen, maar toen kreeg ik te horen dat mijn contract niet werd verlengd. Het was zo’n raar gesprek. Een eindredacteur die het een soort van zakelijk probeert te vertellen, maar tegelijkertijd zie je aan zijn gezicht dat hij het ook heel lastig vindt.”

De twee kregen een paar dagen vrij, maar van Ruud hoorde Cielke niets. “Ik kreeg pas later een appje. Als ik wilde kon ik hem bellen om erover te praten. Dat wilde ik op dat moment niet. Ik had het wel fijn gevonden om eerder iets gehoord te hebben.”

Foto: Stijn Ghijsen | KRO-NCRV