Home Landelijke radio Radio 192 boos op Haagse programmaraad

Radio 192 boos op Haagse programmaraad

Radio 192 is verbaasd over de beslissing van de Haagse programmaraad om het station niet meer door te geven op de kabel. De motivatie van de programmaraad is dat de programma’s van Radio 192 niet onderscheidend genoeg zijn om doorgifte voort te zetten.

Radio 192 vraagt zich af of de programmaraad zich wel heeft verdiept in de programma’s van het Nederlandse Golden Oldies station met veel aandacht voor het Nederlandse lied. Volgens het station voegt het juist heel veel toe aan het aanbod van andere radiozenders omdat de programma’s en de muziek van Radio 192 nergens anders meer te horen is.

In de motivatie van de Haagse Programmaraad staat tevens dat door de komst van Radio Veronica de uitzendingen van Radio 192 overbodig zijn geworden. Dit is klare onzin aldus Michael Bakker van Radio 192. Radio 192 zendt goed in het gehoor liggende muziek uit afkomstig uit de jaren ’60 en ’70, terwijl Radio Veronica primair muziek uit de jaren ’80, ’90, en soms nieuwere nummers uitzendt. Tevens richt Radio Veronica zich op een jongere doelgroep dan Radio 192. De Radio 192 doelgroep is ouder en heeft een binding met de periode van het zendschip van Veronica. Verder besteedt Radio 192 veel aandacht aan Nederpopmuziek en Indorock. Deze programma’s worden door geen enkel andere radiozender uitgezonden. Hierdoor is het programma aanbod juist onderscheidend van alle andere zenders en van het huidige Radio Veronica in het bijzonder. Zeker voor de luisteraars van Den Haag waar ook heel veel reacties van komen.

Radio 192 is erg populair in de Haagse regio. Dat blijkt wel uit de vele adverteerders die Radio 192 heeft uit den Haag en omgeving. Het beëindigen van doorgifte van is niet alleen een artistieke aderlating maar ook nog een economische. Verder komt het evenement ‘Piratenpop’ in groot gevaar die wij samen met de Stichting Scheveningen Promotie zouden organiseren in de zomer van 2004.