Home Regionale radio Boetes voor Radio Decibel en Ujala Radio

Boetes voor Radio Decibel en Ujala Radio

Het Commissariaat voor de Media heeft de bedrijven achter Radio Decibel (Young City Media) en Ujala Radio (MultiCultural Events & New Dutch Media B.V.) beide een boete van 30.000 euro opgelegd. Ze hebben zich schuldig gemaakt aan verboden verbondenheid.

In productieovereenkomsten en side letters stond dat wederzijds de volledige zeggenschap over frequentieruimte werd overgedragen. Daarmee overtraden zij de Mediawet. Door de overeenkomst kon Radio Royaal (van Young City Media) uitzenden via een steunzender van Ujala Radio in Diemen. Het Hindoestaanse Ujala kon juist weer gebruik maken van een steunzender in Den Haag van Young City Media.

“Een media-instelling mag namelijk over niet meer dan één frequentie beschikken. Dit is bedoeld om een pluriform medialandschap te waarborgen. Door de verboden verbondenheid hadden Young City Media B.V. en MultiCultural Events & New Dutch Media B.V. een groter bereik dan waar zij recht op hadden. Hierdoor is het beginsel van pluriformiteit in ernstige mate aangetast”, stelt het Commissariaat.

De constructie is afgelopen zomer weer opgeheven, maar toch is de boete uitgedeeld. De bedrijven kunnen nog in bezwaar gaan.