BNR Nieuwsradio maakt sinds gisteren een nieuwe, bijna-dagelijkse nieuwspodcast. Elke maandag tot en met donderdag om 18:30 uur verschijnt er een nieuwe aflevering van ‘De Nieuwsdag’. De presentatie is in handen van Mark Beekhuis en Talitha Muusse.

Met de komst van ‘De Nieuwsdag’ is BNR gestopt met ‘Newsroom’. Vier jaar lang maakte Mark Beekhuis deze podcast onder de vlag van BNR Nieuwsradio en Het Financieel Dagblad. Het was destijds één van de eerste dagelijkse nieuwspodcasts van Nederland.

Nieuws van de dag

Waar in ‘Newsroom’ werd ingezoomd op verhalen uit het FD, is ‘De Nieuwsdag’ een overzicht van het nieuws van de dag, waarbij de focus ligt op analyse en observatie. Talitha Muusse, die eerder de talkshow ‘Op1’ presenteerde, gaat voor de podcast aan de slag bij BNR.

Hoofdredacteur Mireille van Ark: “We zijn blij met de komst van Talitha naar BNR. Ze brengt een frisse, eigen kijk op het nieuws mee. Ze staat voor een nieuwe generatie professionals die op een constructieve en originele manier tegen de huidige maatschappij aankijkt en geen taboe onbenoemd laat. Bovendien is ze behalve opiniemaker vooral ook ondernemer, en dat is natuurlijk een goede match met BNR.”

De Nieuwsdag is te beluisteren via de eigen kanalen van BNR en apps als Spotify en Apple Podcasts.

Foto: Erik Borst / BNR /Nieuwsradio

Vorig artikelNVWA haalt kruidenmix Shambala van Giel Beelen van de markt
Volgend artikelHenk Blok even terug op de radio, bij Radio 10