Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio BNR lanceert radioprogramma zonder interviews en presentator

BNR lanceert radioprogramma zonder interviews en presentator

BNR Nieuwsradio

Op BNR Nieuwsradio gaat maandag een nieuw programma van start. In ‘BNR Brainstorm’ zijn geen presentatoren of interviews te horen. “De knappe koppen, denkers uit verschillende disciplines, buigen zich wekelijks over een kwestie waar je onmogelijk zelf het antwoord op vindt”, aldus BNR. “Als luisteraar ben je toeschouwer van de brainstorm, hoor je het idee groeien en tot een oplossing komen. Het inspireert om buiten de gebaande paden te denken.”

Harmke Pijpers voorziet de sessie van commentaar door middel van een voice-over; BNR benadrukt dat er van presenteren geen sprake is. De eerste uitzending draait om het vraagstuk ‘Hoe bouwen we, from scratch, de beste universiteit ter wereld?’.

“Met ‘BNR Brainstorm’ brengen we een heel nieuw soort radioprogramma. Er is geen draaiboek en geen presentator. Het brainstormteam gaat geen issue uit de weg en komt uiteindelijk met verschillende technieken tot een oplossing”, aldus Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. “Met Harmke Pijpers als voice-over wordt dit niet alleen een inspirerend, maar zeker ook een vrolijk programma.”

‘BNR Brainstorm’ wordt iedere maandag van 19:00 tot 19:30 uur uitgezonden.