Home Landelijke radio BIS! nieuw programma op Radio 4

BIS! nieuw programma op Radio 4

De TROS brengt vanaf vrijdag 8 september het nieuwe programma BIS! op Radio 4. Elke vrijdagmiddag zijn drie uur lang historische opnamen uit het publieke omroeparchief te horen. Alle omroepen hebben materiaal uit hun archief beschikbaar gesteld waar de TROS mee aan de slag is gegaan. Er zal vooral veel aandacht worden besteed aan historische producties van de omroepen met de orkesten en het koor van het Muziekcentrum van de Omroep vanaf 1945.

In de eerste uitzendingen van BIS! staan centraal: Dirigent Hans Vonk van het Radio Filharmonisch Orkest, het jubilerende Orlando Festival en het Juilliard Kwartet.

BIS! staat vanaf vrijdag 8 september geprogrammeerd op het tijdstip waar voorheen het programma Jong Talent te beluisteren was. Dit programma verhuist om die reden naar de zondagavond van 18:00 tot 19:00 uur. In het nieuwe format van Jong Talent is er onverminderd aandacht voor jong, musicerend Nederland. Naast concertopnamen veel aandacht voor nieuwe (debuut-)cd’s, uitslagen van concoursen en andere wetenswaardigheden rondom jonge talentvolle musici. Presentator Maartje Stokkers informeert de luisteraar over laatste ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van jong talent.