Home Landelijke radio Nieuwslezer Rachid Finge weg bij 3FM

Nieuwslezer Rachid Finge weg bij 3FM

NOS op 3-nieuwslezer Rachid Finge stopt bij 3FM. Finge gaat aan de slag bij Google, waar hij Communication Manager Benelux wordt. Finge is sinds afgelopen zomer de vaste nieuwslezer in de ochtend op 3FM. Die functie wisselt hij om de week af met Joeri Stubenitsky. Finge neemt vrijdag 13 mei afscheid van 3FM.

“Met gemengde gevoelens wil ik jullie vertellen dat ik na elf jaar wegga bij de NOS om een fantastische uitdaging aan te gaan bij Google”, aldus Finge, die sinds 2006 bij de NOS werkt. “Dit was echt de moeilijkste keuze die ik ooit heb moeten maken, zeker omdat ik het nu enorm naar mijn zin heb.”

Finge vervolgt: “Wat mij betreft is er als nieuwslezer niets mooiers en geen hoger doel dan het nieuwslezen in de ochtend op 3FM. Daardoor begon ik me steeds vaker af te vragen: wat ga ik hierna eigenlijk doen? Langzaamaan werd me duidelijk dat er bij de NOS weinig uitdagingen zijn die bij mijn ambities passen.”

Vorig jaar vertrok nieuwslezer Bart Jan Cune al bij 3FM, om de overstap te maken naar Radio 538. Ook Fleur Wallenburg verdween van de radio; zij werkt tegenwoordig achter de schermen bij de NOS.