Home Landelijke radio NPO Radio 2 Bert Haandrikman zwaait af bij Radio 2: “Het was geweldig”

Bert Haandrikman zwaait af bij Radio 2: “Het was geweldig”

Bert Haandrikman heeft vandaag zijn laatste uitzending op NPO Radio 2 gemaakt. De dj stapt over naar NPO Radio 5, waar hij vanaf september vier dagen per week het lunchprogramma gaat presenteren. “Een dagelijks programma, dat is iets wat ik het allermooiste vind. Dat is ook iets wat ik enorm gemist heb sinds het verdwijnen van mijn programma ‘Helemaal Haandrikman’ hier op NPO Radio 2”, zei hij.

Bert over zijn switch naar Radio 5: “Toen deze kans voorbij kwam, zag ik meteen een heel mooi nieuw avontuur voor me. Niet alleen op een andere zender, maar ook bij een andere omroep: Omroep Max.”

Afscheid

Bert maakte 18 jaar lang radio op NPO Radio 2, al die tijd voor KRO en later voor fusieomroep KRO-NCRV. “Om afscheid te nemen van zo’n mooie club, dat was misschien wel het moeilijkste bij het nemen van de beslissing. Ik heb het hier altijd geweldig gehad. Mensen bij de radio, dat zijn de leukste mensen.”

De dj maakte in 2002 zijn eerste programma op Radio 2. Hij presenteerde veertien edities van de Top 2000. “Dat was onvergetelijk”, zei Bert. Eind 2016 werd zijn dagelijkse programma geschrapt en moest hij verhuizen naar het weekend. Dat maakte hem ‘verdrietig’, zo vertelde hij later.

Het is nog niet bekend wie de uren van Bert op Radio 2 overneemt.

Foto: Wessel de Groot | KRO-NCRV

Vorig artikelDirecteur Talpa Radio: NPO maakt zich niet meer druk over 3FM
Volgend artikelNPO Radio 1 stopt met het tijdsein