Na ruim tien jaar vertrekt Gijs Staverman bij NPO Radio 2. Dat is vanmiddag intern bekendgemaakt en is vervolgens door Gijs zelf bevestigd in zijn programma. De jock stopt per 1 juni bij Radio 2, omdat hij de overstap maakt naar een andere zender. Naar welk station hij gaat, is nog niet bekend.

“Ik heb mijn ontslag ingediend en ik ga dit prachtige radiostation verlaten”, zei Gijs vanmiddag. “Ik heb hier tien fantastische jaren gehad. Wat ik nou precies ga doen, dat is nog een beetje ingewikkeld om te vertellen. Maar voorlopig ben ik hier nog wel even.”

Dit zei Gijs over zijn vertrek bij Radio 2:

Gijs 2.0

Gijs is sinds eind 2013 te horen op Radio 2. Hij maakte jarenlang het lunchprogramma ‘Gijs 2.0’ tussen 12:00 en 14:00 uur. Sinds drie jaar vult hij het tijdslot daarna, van 14:00 tot 16:00 uur. Geruchten dat hij zou overstappen naar JOE deed Gijs afgelopen najaar nog af als onzin. “Ik zit nog veel te lekker waar ik zit”, zei hij toen.

Gijs is de derde radio-dj in drie maanden tijd die Radio 2 verlaat. Eerder vertrokken Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof al bij de zender. Zij waren eind januari voor het laatst te horen en gaan binnenkort aan de slag bij Radio Veronica.

Door intern te schuiven werden de gaten in de programmering van Radio 2 opgevuld. Wat er met het tijdslot van Gijs gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Foto: KRO-NCRV