Home Landelijke radio Bert Haandrikman: “Schrappen avondprogramma maakte me verdrietig”

Bert Haandrikman: “Schrappen avondprogramma maakte me verdrietig”

Bert Haandrikman

Dat Bert Haandrikman eind vorig jaar moest stoppen met zijn avondprogramma ‘Helemaal Haandrikman’ op NPO Radio 2, maakte hem allesbehalve blij. Dat vertelt de dj in het AD. “Ik heb tijdens mijn overwinningsspeech bij het winnen van de RadioRing gezegd dat het me erg verdrietig heeft gemaakt. Maar het is de nieuwe koers van Radio 2 waarmee we een wat jonger publiek willen trekken. Die koers is al jaren geleden ingezet.”

“Ik was niet de eerste die moest wijken. Het is nodig, anders veroudert de zender”, zegt Haandrikman. “Toen bekend werd dat ‘Helemaal Haandrikman’ moest stoppen, kwamen mijn facebookvrienden in het geweer. Hun actiepagina werd 200.000 keer bekeken. Er was woede, zelfs iemand die met een strontkar naar Hilversum wilde.”

Dat Haandrikman nu ‘verbannen’ is naar het weekend, ziet de dj zelf niet zo. “Zo voel ik dat niet. Het blijft een voorrecht om een programma te maken op de mooiste zender van ons land. Ook in het weekeinde. Het heeft ook voordelen. Na jaren kan ik nu vaker ’s avonds thuis eten met Karin en niet in de studio met zicht op de klok. Je merkt: ik loop altijd de zon tegemoet.”

RadioRing
Haandrikman noemt het een fantastische beloning dat hij dit jaar de Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma won. Hij versloeg daarmee de Top 2000 en de ochtendshow van Gerard Ekdom op Radio 2. “Het is de Televizier-Ring, maar dan voor radio. Wel met minder historie, maar die wordt vanzelf langer. Edwin Evers won de eerste in 2006, de beste radiomaker van Nederland.”

“Ach, het programma ‘Helemaal Haandrikman’ is verdwenen, maar met drie prijzen was het niet geruisloos.”

> Het hele interview in het AD is via deze link te lezen

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2