Home Landelijke radio Bert Haandrikman vervangt Tineke de Nooij op Radio 5

Bert Haandrikman vervangt Tineke de Nooij op Radio 5

Bert Haandrikman

Tineke de Nooij gaat vanaf het najaar minder uren maken op NPO Radio 5. Met haar ‘TinekeShow’ is ze vanaf september alleen nog op vrijdag en zaterdag tussen 12:00 en 14:00 uur te horen. Bert Haandrikman neemt het programma van maandag tot en met donderdag over. Hij maakt daarmee de overstap van NPO Radio 2 naar Radio 5.

Ook wisselt Bert van omroep: hij switcht van KRO-NCRV naar Omroep Max. “Ik heb er heel veel zin in om vanaf september de middag in te luiden bij mijn nieuwe werkgever MAX op NPO Radio 5. We gaan er een vrolijk programma van maken met leuke gasten en de beste muziek”, aldus Bert.

Tineke de Nooij is sinds 2010 te horen op Radio 5: “Mijn grote liefde blijft radio maken, maar het is wel fijn om iets meer vrije tijd te hebben. Ik ben dan ook blij dat Bert mijn uren kan overnemen. De luisteraars boffen echt met Bert, zij kunnen van hem geweldige radio verwachten. En hoe leuk is het dat ik nu ook op zaterdag te horen ben. Ik kan op zaterdag echt uitpakken met gasten en live-muziek, daar kijk ik naar uit!”

Radio 2-gezicht

Bert Haandrikman was jarenlang een van de vaste NPO Radio 2-gezichten. Hij presenteerde 14 edities van de populaire Top 2000. Eind 2016 werd zijn dagelijkse avondprogramma op Radio 2 geschrapt en kreeg hij een programma in het weekend. De dj werd vier keer genomineerd voor de Zilveren Radioster Man en drie keer voor de Gouden RadioRing. “Ach, het programma ‘Helemaal Haandrikman’ is verdwenen, maar met drie prijzen was het niet geruisloos”, zei Bert eerder.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2