Home Landelijke radio FunX bereikt 14 procent van de stadsjongeren

FunX bereikt 14 procent van de stadsjongeren

FunX bereikt wekelijks veertien procent van de jongeren in de vier grote steden. Daarmee staat de urbanzender vijfde, samen met Slam!FM. Radio 538, Q-music, Sky Radio en 3FM nemen de eerste vier plekken in. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van de Stichting Nationaal Luisteronderzoek.

Voor de steekproef zijn 2.654 personen ondervraagd tussen de 15 en 34. 1.559 interviews werden face-to-face uitgevoerd en 1.095 interviews online. Het onderzoek is uitgevoerd in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. In elk van deze steden werden minimaal 500 respondenten ondervraagd.

FunX maakt sinds januari 2013 deel uit van het Nationaal Luisteronderzoek, maar wordt niet meegenomen in de maandelijkse steekproef. Volgens de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zitten er nauwelijks stadsjongeren in het panel van ondervraagden. Daarom wordt speciaal voor FunX een ander onderzoek gedaan.

Vorig artikelOpen Radio met Timur en Rámon, Evers Staat Op en De Hoorspelfabriek genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon
Volgend artikelMartijn La Grouw naar 100%NL