Home Landelijke radio Bart van Leeuwen tot 2011 bij Veronica

Bart van Leeuwen tot 2011 bij Veronica

Bart van Leeuwen heeft zijn contract tot 2011 verlengd bij Radio Veronica. Van Leeuwen is iedere werkdag tussen 09.00 en 13.00 uur te horen bij Radio Veronica met het programma ‘Goud van Oud’. Daarnaast is hij ook station voice bij het nieuwe online radiostation ‘Veronica Top 1000 Allertijden’.

Van Leeuwen begon zijn carrière in 1973 op het zendschip van Radio Veronica. Toen Veronica onderdeel werd van het publieke bestel groeide Bart mee met de zender. Hij presenteerde verschillende programma’s, waaronder ‘Ook Goeiemorgen’, ‘Bart & de Zwart’, ‘Het Zwarte Gat’ en natuurlijk ‘Goud van Oud’. In 1992 verruilde Van Leeuwen de Veronica Omroep Organisatie voor het commerciële avontuur. In de jaren daarna werkt hij onder andere voor RTL Radio en Radio 538. Bij de start van het huidige Radio Veronica op 31 augustus 2003 kwam Bart van Leeuwen weer terug bij het station waar hij begon. Sindsdien is hij iedere werkdag weer te horen met ‘Goud van Oud’.

Uunco Cerfontaine, Program Director Radio Veronica: "Bart van Leeuwen is een unieke dj die als geen ander ‘de kunst van het weglaten’ verstaat en de muziek altijd volledig tot z’n recht laat komen. Maar tegelijkertijd slaagt hij erin om aan een muziekformule programma als ‘Goud van Oud’ toch zijn geheel eigen stijl te geven door zijn kenmerkende stem en subtiele humor. En Bart is een echte Veronicaan die werkelijk alle fases van het radiostation heeft meegemaakt, van de piratentijd op het zendschip, via de volle vrijdag op Radio 3 naar Radio Veronica met de beste 80’s en 90’s hits. Daarom ben ik blij dat dit geweten van Veronica weer heeft bijgetekend!"

Ook de Veronica-dj zelf is blij met de verlenging: "De 80’s en 90’s muziek die Radio Veronica draait zit me als gegoten. Logisch, omdat ik al sinds die jaren actief met die muziek bezig ben. Dit Radio Veronica is professioneel en vol sfeer. Daar wil je niet weg…"