Home Landelijke radio Jingle-componist Tom Merriman krijgt Jingle Award

Jingle-componist Tom Merriman krijgt Jingle Award

Jinglecomponist Tom Merriman (84) heeft vandaag de Genootschap Jingle Award ontvangen, een Nederlandse prijs. Dat gebeurde tijdens een tribute-weekend in Dallas (VS). Merriman kreeg de Award uit handen van de Amerikaanse dj Ron Chapman.

De Genootschap Jingle Award wordt onregelmatig toegekend aan iemand die zijn sporen heeft verdiend op het gebied van radiovormgeving. Merriman kreeg zijn Award voor zijn levenslange toewijding aan jingles en voor zijn complete werk. De Genootschap Jingle Award is eerder uitgereikt aan diskjockey Ferry Maat, Ren Groot (oprichter Top Format), Hans Hogendoorn (fameuze radiostem) en jingle componist Bart van Gogh.

Tom Merriman schreef in zijn lange actieve radioleven (hij componeert nog steeds) wereldberoemde jingles. In Nederland was en is zijn werk (nog steeds) te horen bij onder meer Veronica, de TROS, AVRO en NOS. Hij was oprichter en stuwende kracht achter de jinglebedrijven CRC en TM Productions en TM Century (nu TM Studios), allen in Dallas, en met vertegenwoordiging in Nederland.

Vorig artikelRon Bisschop aan de slag bij Omroep Flevoland
Volgend artikelBart van Leeuwen tot 2011 bij Veronica