Home Landelijke radio Sky Radio Group geheel over op Dalet

Sky Radio Group geheel over op Dalet

De Sky Radio Group gaat Dalet in gebruik nemen als uitzendsysteem voor al haar radiozenders. Het systeem bestaat uit diverse Dalet productie- en uitzendwerkplekken voor Sky Radio, Classic FM en TMF Radio. Het systeem zal de komende maanden worden geïnstalleerd en zal het huidige uitzendsysteem van de Sky Radio Group volledig vervangen.

Menno Maat, Chief Engineer Sky Radio Group: "Het huidige playout-systeem is de afgelopen jaren enigszins uit zijn jasje gegroeid. We werken tot nu toe met twee verschillende productieplatformen. Het ene platform op basis van Mac OS X voor Sky Radio, Classic FM, TMF Radio en Dalet voor Radio Veronica, op basis van Linux en Windows. Dit is historisch zo gegroeid, maar blijkt nu met zoveel radiostations en internetstations niet ideaal, met name uit beheersmatig oogpunt. We hebben nu voor Dalet gekozen, omdat het naar onze mening inmiddels de standaard is in Nederland voor radioproductie en playout. Bovendien zal het de werkwijze voor een aantal mensen vergemakkelijken en is uitbreiding in de toekomst makkelijker te verwezenlijken.

M&I Broadcast Services zal verantwoordelijk zijn voor de levering van Dalet. Tevens zal voor alle radiostations, waaronder Radio Veronica dat al langer met Dalet werkt, RadioTeXX-software voor dynamische RDS en TMC-data geleverd worden.