Home Landelijke radio Hommage aan Frits Spits op televisie

Hommage aan Frits Spits op televisie

De KRO maakt volgende week een speciale televisie-uitzending als hommage aan Frits Spits. Spits stopt deze maand met zijn dagelijkse radioprogramma 'Tijd voor Twee' op Radio 2 en gaat het volgend jaar rustiger aan doen. Daarom is volgende week zondag (22 december) om 23:00 uur Spitsuur te zien op Nederland 1. 

Het programma zal worden gevuld met verhalen over de carriere van Spits en optredens van Nederlandse artiesten. Anita Witzier presenteert 'Spitsuur'.

"Na veertig jaar fantasierijke en populaire radioprogramma’s te hebben gemaakt zoals Tijd voor Twee, De Strepen van Spits en De Avondspits en televisieprogramma’s als Ook Dat Nog! en Ontbijt TV, vindt Frits Spits (65) het tijd om een stapje terug te doen. Vanaf 1 januari stopt hij met het maken van een dagelijks radioprogramma. Alle reden om hem in het zonnetje te zetten", zo laat de KRO weten.

Frits Spits stopt overigens niet helemaal met radio maken. Vanaf volgend jaar is hij op zaterdag rond lunchtijd te horen met 'De Taalstaat' op Radio 1.
Foto: Wim Kluvers