Bart Jan Cune legt zijn functie als hoofdredacteur van Talpa Network neer. Na ruim vier jaar gaat hij verder als zelfstandige en wil hij meer aandacht besteden aan zijn gezin.

Bart Jan maakte in 2015 de overstap van NOS op 3FM naar de 538 Groep, waar hij als hoofdredacteur verantwoordelijk werd voor het nieuws op Radio 538 en SLAM!FM. Na de verkoop van SLAM! werd hij verantwoordelijk voor het nieuws op de huidige Talpa-zenders Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio.

Waanzinnig avontuur

“Toen ik in oktober 2015 vanuit NOS/3FM binnenliep bij 538 Groep om te komen nieuwslezen en daarnaast ‘iets’ met het nieuws te doen, had ik geen idee van het waanzinnig mooie avontuur dat mij te wachten stond”, laat Bart-Jan weten. “Ik kreeg de kans een team samen te stellen met de beste presentatoren en redacteuren, om een full-service newsroom te ontwikkelen met verschillende contentpartners en een talententraject voor jonge nieuwslezers te starten.”

In zijn vier jaar bij de 538 Groep en later Talpa, zegt Bart Jan volop ruimte te hebben gekregen voor innovatie. “We hebben een eigen redactiesysteem ontwikkeld en al vanaf de launch konden we aanwezig zijn op de smart speakers van Google en Amazon. Daar ben ik niet alleen trots op, maar ook enorm dankbaar voor.”

De hoofdredacteur zegt nu zijn aandacht ‘veel meer op zijn gezin te willen richten’. “De meest complexe redactie so far. En ik ga qua werk verder kijken wat er op mijn pad komt. En daar heb ik nu al zin in.”

NOS/3FM

Bart Jan was van 2008 tot 2015 nieuwslezer voor de NOS op 3FM. Eerst onder de naam NOS Headlines, later ging het NOS op 3 heten. Bart Jan las jarenlang het nieuws in de middagshow van Coen en Sander op 3FM.

Foto: Foto: Hans-Peter van Velthoven