Ruud de Wild maakt vanmiddag zijn radioprogramma vanuit de daklozenopvang ‘Het Stoelenproject’ in Amsterdam. Hij staat vandaag stil bij het lot van daklozen.

“Toen ik een aantal maanden geleden voor het eerst van Het Stoelenproject hoorde, greep het mij meteen aan”, zegt de dj. “De vrijwilligers van deze stichting zijn een voorbeeld van hoe je met je medemensen zou moeten omgaan. Ik wil in ‘De Wild in de Middag’ de luisteraar laten voelen wat een dakloze meemaakt en wat Het Stoelenproject voor hen betekent.”

Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld, van nog geen 18.000 in 2009 naar bijna 40.000 mensen in 2019. In Amsterdam is Het Stoelenproject de meest laagdrempelige avond- en nachtopvang van dak- en thuislozen. In het najaar en de winter verblijven elke avond en nacht 50 mensen in de opvang. Bij de opvang is ook een uitgiftepunt van de voedselbank.

Naast gesprekken met vrijwilligers en een dakloze, zijn er reportages te horen die gemaakt zijn door sidekicks Thijs Maalderink en Georgina Gulsen.

Foto: KRO-NCRV