Home Landelijke radio Barend van Deelen: “Duoprogramma stopt door omroepgezever”

Barend van Deelen: “Duoprogramma stopt door omroepgezever”

Barend van Deelen

Barend van Deelen en Wijnand Speelman maken vanavond hun laatste gezamenlijke programma op 3FM. In de nieuwe programmering van de popzender, die maandag ingaat, keert het duoprogramma niet meer terug. Een gevolg van ‘omroepgezever’, zo schrijft Van Deelen op Instagram.

“Van zurigheid worden over het algemeen alleen augurken beter, maar ik vind het INSANE dat we om reden van omroepgezever vanavond onze laatste show maken”, schrijft Van Deelen. “Alles waar zeker het nieuwe 3FM voor moet gaan staan, is wat we iedere vrijdag weer laten horen. Jong, lachen, gieren, brullen, maatschappelijk betrokken, muzikaal spannend en relevant, plus de plek voor jong talentvol Nederland om zijn of haar verhaal te doen. Dat mogen we blijven doen trouwens. In podcastvorm. Dat schijnt het weer helemaal te worden.”

Het vrijdagavondprogramma van het radioduo werd gemaakt door twee omroepen: Van Deelen namens AVROTROS en Speelman namens KRO-NCRV. Die constructie van twee omroepen is ruim een jaar in stand gehouden, nadat Van Deelen vorig jaar zomer de overstap maakte van KRO-NCRV naar AVROTROS.

Van Deelen en Speelman zijn vanavond na zeven jaar voor de laatste keer samen te horen op 3FM. “Een pijnlijke dag maar met een trotse rand”, noemt Van Deelen het.

Ik weet niet zo goed waar ik mee moet beginnen maar dit is volgens mij een begin. Vanmorgen om 8:00 ouderwets voor de buis gaan zitten om nog een x op te staan met het allerbeste wat er ooit bij @npo3fm achter de mengtafel heeft gezeten, zit en gaat zitten. Thank u @giels. Voor alles. Op dit moment is @timurenramon bezig aan de laatste minuten op de mooiste van Nederland en vanaf 14:00 hoor je @paulrabbering de laatste RabRadio uit je stereotoren blazen. 14 jaar#3fm Paulus. Wees trots. Goed. Hoe het met mij gaat? Niet best. Ga ik niet over liegen. Vanavond maken @wijnand3fm en bassie hier de laatste Barend en Wijnand. Je moet weten; alles wat ik voor ogen had wbt radio, carrière etc was gebaseerd op dat. Ik weet dat het voor de lieve vrede beter is om genuanceerd te blijven maar slap gelul is er al genoeg. Je bent nooit groter dan je station of stationsbelang en van zurigheid worden over het algemeen alleen augurken beter maar ik vind het INSANE dat we om reden van omroepgezever vanavond onze laatste show maken. Alles waar zeker het nieuwe 3FM voor moet gaan staan is wat we iedere vrijdag weer laten horen. Jong, lachen gieren brullen, maatschappelijk betrokken, muzikaal spannend en relevant plus de plek voor jong talentvol Nederland om zijn of haar verhaal te doen. Dat mogen we blijven doen trouwens. In podcast vorm. Dat schijnt het weer helemaal te worden. Pijnlijke dag maar met een trotse rand. 7 jaar Barend en Wijnand en ik kan mezelf 1200% recht aankijken. Nooit onder of achterlangs en altijd loyaal. Een beetje borstklopperij op eigen borstkas maar fok it ook. Vanavond tussen 21:00-24:00 de laatste met mijn grootste winst van de laatste 7 jaar @wijnand3fm en vanaf volgende week hoor je @joramkaat die ik oprecht de hele planeet gun. Absoluut toptalent wat ongetwijfeld iets vets van je vrijdagavond gaat maken! Dit was hem wel. Dikke kus Barend.

Een foto die is geplaatst door Barend van Deelen (@barendvandeelen) op

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM