Home Landelijke radio 3FM-dj Barend van Deelen tekent contract bij AVROTROS

3FM-dj Barend van Deelen tekent contract bij AVROTROS

Barend van Deelen heeft de overstap gemaakt van KRO-NCRV naar AVROTROS. De 3FM-dj heeft dinsdag een contract getekend bij de omroep. Van Deelen werkt al een aantal maanden voor de AVROTROS: op zaterdagmiddag presenteert hij de Mega Top 50, die hij begin dit jaar overnam van Bart Arens.

"Ik ben erg gelukkig met mijn overstap naar AVROTROS. Visie, ruimte voor ontwikkeling en vertrouwen lijken mij een mooie basis voor een gelukkige samenwerking", aldus Van Deelen over de overstap. "Barend is één van de jonge talenten van de radio. Ik ben blij dat hij vanaf nu aan AVROTROS verbonden is en ik verwacht veel van z’n nieuwe shows in het 3FM weekend", voegt eindredacteur AVROTROS-radio Daniël Dekker er aan toe.

In de nieuwe programmering van 3FM is Van Deelen per 1 augustus op zaterdag- en zondagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur te horen voor de AVROTROS. Daarnaast gaat hij op vrijdagavond samen met Wijnand Speelman tussen 21:00 – 00:00 uur het programma 'Barend & Wijnand' presenteren. Die uren zijn overigens van KRO-NRCV.

2009
Barend van Deelen begon in juli 2009 voor de NCRV met een nachtprogramma op 3FM. In de zomer van 2012 schoof de dj door in de programmering: Van Deelen maakt momenteel iedere vrijdagnacht tussen 04:00 en 07:00 uur en zondagavond tussen 18:00 – 20:00 uur een programma op 3FM. Hij maakt de KRO-NCRV's programma's samen met Wijnand Speelman.
Foto: Hans-Peter van Velthoven