Home Landelijke radio AVRO Nachtdienst (Radio 1) krijgt nieuw format

AVRO Nachtdienst (Radio 1) krijgt nieuw format

Het radio-programma AVRO Nachtdienst krijgt vanaf 31 augustus een nieuw format. Van 01:00 tot 04:00 uur is er talkradio onder leiding van presentator Martijn Rosdorff. Persoonlijke verhalen staan centraal. Om 04:00 uur neemt Marjolein Dekkers de presentatie over. Vanaf dat tijdstip draait het programma om muziek en blijft er uiteraard ook een belangrijke rol voor de luisteraar weggelegd. De naam verandert van AVRO Nachtdienst in AVRO De Nachtdienst. Overigens gaat de hele programmering van Radio 1 op de schop.

Aanstaande zondag presenteert Martijn Rosdorff tussen 01:00-04.00 uur de laatste Nachtdienst volgens het ‘oude’ patroon: luisteraars kunnen vragen stellen en andere luisteraars kunnen de vragen beantwoorden. De daaropvolgende drie zondagochtenden is er geen Nachtdienst vanwege de Olympische Spelen.

"Er is gekozen voor twee presentatoren en twee formats, omdat het voor één persoon te zwaar is zes uur lang te presenteren. Zeker nu het eerste deel uit talkradio bestaat", zegt Carla Valentin, eindredacteur AVRO Radio 1. "Maar het zijn wel formats die goed op elkaar aansluiten. Het blijft een programma voor mensen die nog niet mogen gaan slapen of niet willen slapen."

Het AVRO-programma Nachtdienst bestaat inmiddels 25 jaar. In de loop der tijd is het format van het programma aangepast. Eindredacteur AVRO Radio 1 Carla Valentin: "In het kader van de tijdgeest hebben we voor vernieuwing gekozen. We hebben gedurende enige tijd talkradio getest en dat blijkt heel succesvol te zijn."