Home Landelijke radio Verre Verwanten ook op televisie

Verre Verwanten ook op televisie

Het Radio 5-programma Verre Verwanten is nu ook als tv-programma te zien. Op themakanaal Nederland-e presenteert Ben Kolster Verre Verwanten – Het Historisch Gesprek. Hij praat in dit programma met mensen over grote en kleine gebeurtenissen die hen verbinden met het verleden. De momenten waarop zij zelf onderdeel werden van de geschiedenis. Aan de hand van oude foto’s tonen zij een beeld van die historische periode.

Met Verre Verwanten – Het Historisch Gesprek levert Teleac een bijdrage aan de vaderlandse geschiedschrijving. Met verhalen van ooggetuigen laat Het Historisch Gesprek persoonlijke belevenissen zien tegen de achtergrond van grote historische gebeurtenissen.

Gasten in komende uitzendingen zijn onder meer oud-commissaris Jan Blaauw, verzetsstrijder Freddie Oversteegen, VVD-erelid Henk Vonhoff en psychiatrisch verpleegkundige Joke Zwanikken-Leenders van de Verwenzorg. Het radioprogramma Verre Verwanten met Ben Kolster is iedere zaterdag te beluisteren tussen 14:00 en 14:15 uur op Radio 5.