Home Landelijke radio Radio 3FM en KXradio dit weekend in roze partysfeer

Radio 3FM en KXradio dit weekend in roze partysfeer

Radio 3FM doet dit weekend uitgebreid verslag van de Gay Pride op de Amsterdamse grachten en zendt zondag weer de Homo100 uit. Het team van Ruuddewild.nl begon in 2001 met de Homo 100 op 3FM. In 2003 was de laatste editie. 

Dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga varen op 2 augustus met de BNN Homo100-boot mee tijdens de Gay Pride. De afgelopen weken hebben de radiomannen hun uiterste best gedaan om diverse artiesten en BN’ers te strikken om te komen optreden op de boot. Onder andere Bearforce1, Monique Smit en Imca Marina varen mee.

Morgen doet Eddy Zoëy in het radioprogramma ‘ZoeyZo’ live verslag van alle gebeurtenissen. Eddy laat zien dat hij gay minded is: Stylist Bastiaan van Schaik komt langs om hem en sidekick Tessel een outfit aan te meten die helemaal past bij de gayscène. Verder komen de BN’ers die aanwezig zullen zijn op de BNN Homo100-boot langs en bekijkt Tessel vanuit een speedboot wat voor pracht en praal er allemaal meevaart tijdens de Gay Pride.

Zondag wordt de Homo100 uitgezonden op 3FM, waarin de honderd ultieme homo- en lesbosongs voorbij komen. De lijst is tussen 09:00 en 18:00 uur te horen en wordt gepresenteerd door Edwin Diergaarde, Eddy Zoëy en Coen en Sander.

Ook internet- en kabelzender KXradio vaart mee tijdens de Canal Parade van de Gay Pride. Namens KXradio zal Fred Siebelink de muzikale honeurs in de boot waarnemen. Speciaal voor deze gelegenheid trekt Fred zijn meest toepasselijke platen  uit de kast. "De Canal Parade is een onwijs mooi feest om mee te maken", zo vertelt Fred Siebelink. "Het maakt eigenlijk geen zak uit of je nu homo, hetero of bi bent, want als puntje bij paaltje komt is het gewoon een mooi evenement voor iedereen!"

De optocht zal uit minimaal 75 boten bestaan en zal plaatsvinden tussen 14:00 en 18:00 uur.