Home Landelijke radio Arie Boosma weer terug op Radio 1

Arie Boosma weer terug op Radio 1

Arie Boomsma is vanaf morgen weer te horen op Radio 1. Samen met Tijs van den Brink presenteert de EO-presentator weer ‘Dit Is De Dag’ tussen 10:30 en 12:00 uur.

Begin maart werd Boomsma door de EO geschorst, vanwege een fotoreportage voor een homo-editie van het tijdschrift ‘Linda’. De schorsing zou drie maanden duren maar is vervroegd opgeheven.

"We hebben de afgelopen weken veel met elkaar gesproken en we weten daardoor nog beter wat we aan elkaar hebben. Er is in ieder geval over en weer vertrouwen. We hebben ook opnieuw vastgesteld dat we onze passie blijven delen om vanuit onze levensvisie via radio- en televisieprogramma’s een bijdrage te leveren aan de samenleving. Er is dus alle reden om nu weer aan de slag te gaan. We zijn blij dat Arie terug is", aldus EO-Directeur Arjan Lock.

Arie Boomsma: "De gesprekken van de afgelopen tijd hebben mij veel vertrouwen gegeven in de toekomst. Dit was in veel opzichten een leerzame periode. Het conflict heeft onze relatie niet verbroken. Morgen gaan we samen verder. Ik ben daar bijzonder enthousiast over."