Home Landelijke radio Annet van Trigt ligt niet wakker van kritiek op nieuwe programma

Annet van Trigt ligt niet wakker van kritiek op nieuwe programma


Annet van Trigt maakt zich totaal niet druk over alle ophef die is ontstaan over haar nieuwe programma op Radio 4. “Hoe meer ophef, hoe beter”, reageert ze op Radio 1. In november werd bekend dat Van Trigt het nieuwe ochtendprogramma ‘Van Trigt tot 9’ op de klassieke muziekzender zou gaan maken. Daarvoor moest ‘Viertakt Vroeg’ plaatsmaken. In het nieuwe programma wordt de muziek afgewisseld met nieuwsberichten, waar het vorige programma alleen maar muziek draaide.

Al gauw ontstond er ophef, met name op het internetforum van Radio 4. Uiteindelijk werd het forum zelfs gesloten. De hele ophef doet Van Trigt niks. “Ik loop al zo lang mee op de radio. Destijds werden we met Veronica ook met de nek aangekeken. Ik ga nu gewoon werken aan het programma.”

Dat er veel kritiek was op het forum, doet haar ook niks. “Veel mensen hadden voordat het programma uitgezonden was een mening. Met een minimum van kennis hadden ze al een maximum aan oordeel.” Daarom had Van Trigt ook lange tijd geen zin om te reageren op de kritiek. Maar gisteren was de eerste uitzending.

“Ik stel het programma niet zelf samen”, legt ze uit. “Er is iemand die verstand heeft van muziek en die zorgt voor de evenwichtige muziekkeuze.” Dat er nu ook nieuws in het programma zit, vindt ze een goede keuze. “Als je van klassieke muziek houdt, heb je ook recht op verkeersinformatie. Maar het programma is nog steeds 80 procent muziek.”

Radio 4 hoopt met het programma meer luisteraars aan zich te binden. “Ik ben als spits in het veld gezet en het is de bedoeling dat er meer mensen op de tribune zitten. Oftewel: we willen dat er meer mensen naar klassieke muziek gaan luisteren.”