Home Landelijke radio 269 inzendingen voor De Tegel 2009

269 inzendingen voor De Tegel 2009


In totaal 269 journalistieke producties zijn ingestuurd voor De Tegel 2009. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Voor radio zijn er 40 inzendingen, dertien in de categorie nieuws en 27 in de categorie achtergrond.

De 269 inzendingen is één meer dan vorig jaar. “De inzendingen zijn deze keer wat gelijkmatiger over de categorieën verdeeld en het aantal radio-inzendingen is gelukkig sterk toegenomen. Daarnaast konden we dit jaar meer regionale kranten en omroepen onder de inzenders verwelkomen”, aldus Joop Daalmeijer, voorzitter Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek.

De jurering vindt plaats in twee stappen. Allereerst maken vier vakjury’s een selectie uit de inzendingen. Vervolgens wijst de eindjury, die deze keer wordt voorgezeten door Jozias van Aartsen, de genomineerden en de uiteindelijke winnaars van de acht uit te reiken Tegels aan. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Feest voor de Journalistiek op dinsdagavond 27 april 2010 in de Nieuwe Kerk te Den Haag.

Binnenkort gaan vier vakjury’s (print, televisie, radio en online) aan de slag met het beoordelen van de inzendingen en de voorgedragen talenten binnen hun mediumtype. Eind maart wordt bekend gemaakt welke journalistieke producties en talenten zijn genomineerd voor De Tegel 2009.