Home Landelijke radio NPO 3FM ‘Annemieke Schollaardt naar Radio 2’

‘Annemieke Schollaardt naar Radio 2’

Annemieke Schollaardt

Annemieke Schollaardt neemt de uren van Rob Stenders over op NPO Radio 2. Dit laten verschillende bronnen aan RadioFreak.nl weten. Een woordvoerder van AVROTROS wil aan RadioFreak.nl niets loslaten. “We gaan daar nog niets over naar buiten brengen.”

Het is de bedoeling dat Schollaardt vanaf september de overstap zal maken en dan de uren van Rob Stenders over gaat nemen. Stenders gaat weg bij de omroep en laat zijn uren op Radio 2 achter.

Meer vrouwen in de dagprogrammering

De transfer van Schollaardt past in de discussie van de NPO om meer vrouwen in de dagprogrammering te plaatsen. Momenteel is de dagprogrammering van Radio 2 nog een echt mannenbolwerk.

Een maand geleden brak Roosmarijn Reijmer een lans voor meer vrouwen op de radio. Ze vond dat er vrouwen in het Glazen Huis en in de dagprogrammering moesten komen. “Er is nu echt geen enkel excuus meer.”

Over Radio 2 zei Reijmer toen: “Luister maar eens naar Radio 2 en 538, daar zit geen vrouw op de belangrijkste uren. Geen enkele. En dat zijn de grootste zenders van Nederland. Ik ben de enige op 3FM doordeweeks en ik zit ook nog eens ’s avonds. Maar ik ben hoopvol. De volgende stap is een vrouw overdag op 3FM doordeweeks. En ook op Radio 2, en 538. En niet één, maar drie.”

De verwachting is dat ook NPO 3FM meer vrouwen in de dagprogrammering gaat krijgen.

Over Schollaardt

Annemieke Schollaardt begint haar radiocarrière bij het Curaçaose radiostation Dolfijn FM. Terug in Nederland start ze bij de TROS als invaller en is ze van 2006 tot en met 2016 de stem van 3FM.

Op 3FM maakt ze verschillende programma’s zoals ‘Weekend DNA’, ‘Annemieke Plays’ en ‘Annemieke Hier’. Naast programma’s op 3FM maakt ze ook een programma voor Uruzgan FM. Voor dit station bezoekt ze de Nederlandse militairen verschillende keren in de Afghaanse provincies Uruzgan en Kandahar.

Schollaardt heeft diverse radioprijzen gewonnen. Zo won ze in 2007 de Radiobitch Award voor Aanstormend Talent, in 2009 de Radiobitch Award voor Beste Presentatrice en in 2009 de Marconi Award voor Aanstormend Talent.

Foto: Nico Kroon