Home Landelijke radio Radio Veronica Jeroen van Inkel weg bij Radio Veronica

Jeroen van Inkel weg bij Radio Veronica

Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel verlaat eind augustus Radio Veronica. Dit zegt de dj in De Telegraaf. Zijn contract bij die zender loopt per 1 september af en krijgt geen verlenging.

In de krant zegt Van Inkel: “Radio Veronica heeft begin dit jaar gekozen voor een nieuwe koers. Daardoor ben ik van de ochtend naar het weekend verhuisd; meestal is dat een teken aan de wand. En nu blijkt dan ook dat mijn contract niet wordt verlengd.”

Van Inkel was sinds april niet meer te horen op de zender omdat hij toen ziek was. Nu zegt de dj dat hij een lichte hartinfarct heeft gehad. “Ik heb dat niet aan de grote klok gehangen, omdat ik niet met mijn eigen leed de publiciteit wil zoeken. Daardoor mocht ik niet werken. Inmiddels ben ik volledig hersteld, ik heb maandag nog 11 kilometer hardgelopen.”

Het niet verlengen van zijn contract doet pijn. “Ik vind het nogal wat, want ik ben 34 jaar geleden bij Veronica begonnen, waar Lex Harding mij indertijd een geweldige kans heeft gegeven. Ik heb natuurlijk ook op andere plekken gewerkt, zoals Qmusic en Radio 538, maar met Veronica heb ik altijd een speciale band gehouden.”

Over zijn toekomst plannen kan hij nog niets zeggen. “Ik heb zeker de ambitie om de komende jaren vijf dagen per week te werken. Ik ben met verschillende zenders in gesprek en dat kan ook zomaar een van de Talpa-stations zijn.”

Foto: Radio Veronica