Home Landelijke radio Annemieke Schollaardt: “Mij maak je niet zo snel gek”

Annemieke Schollaardt: “Mij maak je niet zo snel gek”

Annemieke Schollaardt

Annemieke Schollaardt is door de vijf jaar die ze op Curaçao woonde, anders naar de wereld gaan kijken. “Ik heb op Curaçao een enorme bups ervaring opgedaan terwijl ik nog heel jong was. Ik ben daar zo vaak op mijn bek gegaan, mij maak je niet zo snel gek”, zegt de 3FM-dj in een interview met ‘Eigentijd’, het magazine van Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).

Tijdens haar pabo-opleiding ging Schollaardt op stage naar Curaçao. Ze liep stage op een school met arme kinderen. “Ik zag daar de veelzijdigheid en schoonheid van het eiland en haar bewoners, maar ik zag ook de kloof tussen arm en rijk en de gebrekkige sociale voorzieningen. Ik weet sindsdien ook hoe het is om rond te komen van weinig geld. Ik moest soms kiezen tussen eten kopen of benzine tanken.”

Tijdens haar periode op Curaçao kwam Schollaardt in aanraking met het Nederlandse radiostation Dolfijn FM. Daar hielp ze mee het radiostation vanaf de grond aan opbouwen. “Radio was altijd een meisjesdroom en Dolfijn FM kwam op mijn pad”, zegt de 3FM-dj, die toen nog begin twintig was.

Op haar 25e vertrok Schollaardt weer naar Nederland. “Ik ben teruggegaan naar Nederland, omdat ik me creatief verder wilde ontwikkelen en behoefte had aan een nieuwe uitdaging. Wat niet wegneemt dat ik daar ook heel gelukkig oud had kunnen worden”, aldus Schollaardt.

Foto: Nico Kroon