Home Landelijke radio Wave Radio krijgt gepresenteerde programma’s

Wave Radio krijgt gepresenteerde programma’s

Wave Radio heeft vanaf morgen gepresenteerde programma’s. Het nieuwe online radiostation van Radio Veronica werd eind januari gelanceerd en zond sindsdien alleen non-stop muziek uit. Vanaf 1 augustus worden de ochtend- en avonduren gepresenteerd door twee jonge radiotalenten.

Tessa Mol gaat iedere werkdag tussen 10:00 en 12:00 uur een programma presenteren. “Tessa praat je bij over de nieuwste muziek en het verhaal achter jouw favoriete band. Ook hoor je livemuziek en wordt er vooruit geblikt op de aankomende festivals en concerten”, aldus de zender.

Marc Berg is maandag tot en met donderdag van 19:00 tot 21:00 te horen op Wave Radio. “Gelijk na 7en opent hij de avond met de Dag Top 3, met drie platen die bij één onderwerp horen. Daarnaast maak je in de avond van Wave Radio bij Marc kennis met de beste nieuwe muziek en bands.”

Over
Op Wave Radio is de nieuwste pop- rock- en alternatieve muziek te horen. “Wave Radio staat voor de muziek van de toekomst. Bands die je de komende jaren gaat tegenkomen op festivals als Pinkpop en Lowlands hoor je nu al op het online station”, aldus Erik de Zwart, zenderbaas van Radio Veronica. “Wave Radio is een platform voor nieuw en aanstormend pop- en rocktalent uit binnen- en buitenland.”

Na de bekendmaking van Wave Radio eind januari, werden al snel de vergelijkingen gemaakt met Kink FM, het station dat op 1 oktober 2011 ophield te bestaan. Volgens Jantien van Tol, voormalig stationmanager bij Kink FM, gaat die vergelijking niet op. “Wave Radio = Wave Radio. We zijn geen Kink FM”, liet ze destijds weten op Twitter.

Eind april maakte voormalig Kink FM-directeur Jan Hoogesteijn bekend dat het station terugkeert.