Home Landelijke radio “Ik kom mijn oud-collega’s weer tegen bij Kermis FM!”

“Ik kom mijn oud-collega’s weer tegen bij Kermis FM!”

Recordaantal evenementenzenders zoals Kermis FM
Michiel Jurrjens (SLAM!) bij Kermis FM

“Het is zo leuk om eens met anderen dan normaal aan je programma te werken!” Lieke de Kok van Efteling Kids Radio staat in de studio van Kermis FM radio te maken. De uitzending is niet alleen op Efteling Kids Radio, maar ook in Tilburg en omgeving via 105.9 FM via Kermis FM, de evenementenzender van de Tilburgse Kermis. “De combinatie met Efteling Kids Radio is leuk omdat het fantastisch is om een uitzending op locatie te maken in een compleet andere omgeving.” Met Roodkapje als verslaggever willen ze vooral van kinderen weten in welke attracties ze gaan.

Het is voor de achtste keer dat de grootste kermis van de Benelux een eigen evenementenzender heeft. Het is inmiddels traditie dat bekende radiomakers naar Tilburg komen. “We hebben elkaar 2 maanden niet gezien. Als ze me verteld hadden dat de eerste keer dat ik Casper weer zou zien op een kermis zou zijn, dan had ik het niet geloofd.” Rachid Finge werkt inmiddels bij Google, maar was jarenlang nieuwslezer en redacteur bij de NOS. Met Casper Meijer (NOS op 3) maakt hij een programma. “Het is echt leuk om weer even te spelen, net zoals vroeger.”

Lieke de Kok
Lieke de Kok

Maar dit jaar is er meer nieuw talent te horen. “Iedereen kon zich aanmelden om een programma te maken”, zegt Arno Leblanc, de oprichter van Kermis FM. Dat deden bijna 80 mensen. “Daar hebben we een aantal mensen uit geselecteerd die we ook begeleiden.” Onder andere Tessa Mol (Roulette FM), Nelleke Arnout (Glow FM/KX Radio), Patrick Coelho (WILD FM/KX Radio) en Niels van der Veen (538 Hitzone/Glow FM) zijn te horen en te zien.

Studio van Kermis FM 2016
Studio van Kermis FM 2016

Het jinglepakket van Kermis FM is gemaakt door The Rocketeers uit Hilversum en ingesproken door Ferry van der Heijden. De mobiele studio komt van Ericsson, met GML automatisering. De FM-zender staat op het dak van het gemeentekantoor in Tilburg op 32 meter hoogte.

De uitzendingen zijn nog tot en met morgennacht te volgen via 105.9 FM in de regio Tilburg en in heel Nederland via kanaal 999 van Ziggo en Kermisfm.nl.

De zendmast van Kermis FM op het stadhuis in Tilburg.
De zendmast van Kermis FM op het stadhuis in Tilburg.

Foto: Kermis FM