Home NPO 3FM 3FM Serious Request Alleen Apeldoorn en Hilversum in race voor Serious Request 2017

Alleen Apeldoorn en Hilversum in race voor Serious Request 2017

Alleen Apeldoorn en Hilversum zijn in de race om het Glazen Huis van 3FM in 2017 binnen te halen. De inschrijvingstermijn voor gemeenten om zich in te schrijven voor Serious Request, verliep afgelopen week. Uit navraag door De Stentor blijkt dat alleen Apeldoorn en Hilversum zich kandidaat hebben gesteld.

Naast Apeldoorn en Hilversum werden de afgelopen maanden ook steden als Arnhem, Purmerend, Middelburg, Lelystad en Deventer genoemd, maar zij hebben zich uiteindelijk allemaal niet kandidaat gesteld. Met twee kandidaatsteden ligt het aantal aanmeldingen lager dan de afgelopen jaren; zo meldden voor de 2012-editie vier steden zich aan en waren het in 2009 nog vijf steden die het Glazen Huis binnen wilden halen.

Hilversum wil met het Glazen Huis in 2017 het jaar ‘100 Jaar Mediastad 2018’ inluiden. Voor Apeldoorn geldt 2017 als een jubileum; in dat jaar is het namelijk precies 150 jaar geleden dat het Rode Kruis in de stad werd opgericht.

2016-editie
3FM Serious Request wordt dit jaar voor de tweede keer in Breda gehouden. 3FM vraagt tijdens Serious Request 2016 aandacht voor kinderen die sterven door longontsteking.

Foto: Bullet-Ray van Olphen | 3FM